У США розпочали розслідування проти автопілота від Ford

У США розпочали розслідування проти автопілота від Ford

29 квітня 2024
0

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) США розпочала офіційне розслідування щодо ПЗ для допомоги водієві BlueCruise від Ford після двох смертельних аварій.

Розслідування NHTSA було розпочато після того, як було встановлено, що використання ПЗ BlueCruise фігурує у двох справах щодо смертельних ДТП. Йдеться про інциденти у Сан-Антоніо, Техас та Філадельфії, Пенсильванія, що сталися раніше цього року.

BlueCruise від Ford дозволяє керувати авто без залучення рук та утримувати свої транспортні засоби на смузі. Система з'явилася у 2021 році й дебютувала у транспортних засобах, як Mustang Mach-E. Ця модель авто була згадана в обох інцидентах.

В NHTSA зазначають, що транспортні засоби Ford, які потрапили в аварії зі смертельними наслідками, врізалися в нерухомі об'єкти, включаючи транспортні засоби, які зупинилися на смузі руху на шосе.

Регулятори намагатимуться визначити, чи належним чином система моніторила дії водіїв, коли BlueCruise та Ford Co-Pilot360 (попередник BlueCruise) була активна.

Представники Ford в коментарі TechCrunch зазначили, що компанія працює з NHTSA, щоб підтримати розслідування. Напередодні NHTSA розпочала нове розслідування щодо Tesla, аби з'ясувати, чи достатньо автопілот компанії залучає водіїв до того, аби стежити за рухом.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація