Стартували продажі оновленого Volkswagen Crafter

Стартували продажі оновленого Volkswagen Crafter

25 квітня 2024
1

Компанія Volkswagen Commercial Vehicles 23 квітня оголосила про початок попередніх продажів оновленого Volkswagen Crafter. Перші машини з'являться у німецьких дилерів уже літом. Найцікавіше, що автомобілі, які стали ще комфортабельнішими і безпечнішими, будуть продаватися не дорожче за попередників.

Почнемо з комфорту. Сrafter отримав цифровий щиток приладів та нову мультимедійну систему з окремим екраном (стандарт 10,3 дюймів, а за доплату - 12,9 дюймів), причому із опціональною функцією цифрового голосового помічника IDA з інтеграцією ChatGPT. На машинах з'явилося електронне ручне гальмо з Auto Hold, а також селектор 8-ступеневої АКП (опція) на рульовій колонці. Також змінилися органи керування освітленням та блок кнопок на центральній консолі.

Volkswagen Crafter також пропонує новий рівень безпеки завдяки встановленню різних електронних систем допомоги водієві. У стандартне оснащення входять: система автоматичного гальмування Front Asist, у тому числі з функцією виявлення велосипедистів та пішоходів; система утримання на смузі руху Lane Assist; система динамічного відображення дорожніх знаків; обмежувач швидкості та акустичний парк-троник заднього простору.

Вперше на Crafter за доплату буде доступна система Travel Assist, що об'єднує адаптивний круїз контроль ACC (для автоматичного набору швидкості та гальмування), а також помічника руху по смузі. Усе це полегшує процес керування під час поїздок на далекі відстані. У парі з Travel Assist ще йде система Emergency Assist, яка автоматично задіяє гальмування і маневрування для зупинки автомобіля біля краю дороги, якщо водій з якихось причин втратив контроль над керуванням.

На автомобілях Сrafter повною масою понад 3,5 т (клас N2) стандартно встановлюється система, що інформує про пішоходів та велосипедистів у сліпих зонах з боків, на швидкостях до 30 км/год. Тут також обов'язковою є і система, яка при рушанні автомобіля з місця сканує мертві зони безпосередньо перед ним, і у разі виявлення вразливих учасників руху подає сигнал водію. За доплату обидві системи можна замовити і для машин повною масою до 3,5 т (клас N1).

Оновлений Volkswahen Crafter вже доступний із двома варіантами дизельних двигунів - потужністю 130 або 177 к.с., 6-ступеневою механічною коробкою та переднім приводом. Найближчими місяцями також мають з'явитися машини з 8-ступеневим «автоматом» та/або повним приводом, а також версії із задніми ведучими колесами.

Що стосується кузовних варіантів, то покупці можуть вибрати фургон із нормальним дахом, або з двома варіантами високого даху, двома виконаннями по колісній базі, а також трьома версіями за загальною довжиною (6,0 - 7,4 м). Доступні також бортові машини з одинарною кабіною та шасі під установку різних кузовних надбудов.

А тепер про ціни, що залишилися на колишньому рівні. Вартість фургона Crafter 35 із звичайним дахом та двигуном в 140 к. с. стартує в Німеччині від 44 440 євро (з ПДВ), а такої ж машини, але з 177-сильним дизелем - від 46 155 євро. Шасі одинарною кабіною коштуватиме 41 545 євро.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

avtoman  

Клас видно шо малював німець всі прямі лінії класний дизайн все на 5+.

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація