Що швидше – CUPRA чи спис?

Що швидше – CUPRA чи спис?

01 лютого 2018
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Барбора Шпотакова (Barbora Spotakova), олімпійська чемпіонка з метання списа й посланець SEAT, уже завоювала дві золоті медалі на олімпіадах у Пекіні (2008) і Лондоні (2012). Готуючись до наступних змагань, вона прийняла новий виклик і погодилася порівняти свої можливості із SEAT Leon CUPRA. Для змагань обрали стадіон Футбольної асоціації Чеської Республіки. Кожен з учасників матиме три спроби. Хто ж виявиться швидшим?

ЗА КІЛЬКА СЕКУНД ДО ПОЧАТКУ ТУРНІРУ

Поки водій SEAT Leon CUPRA запускає 300-сильний двигун 2.0 TSI, Барбора психологічно налаштовується. «Щоб зосередитися на тому, що збирається зробити моє тіло, мені потрібно повністю очистити мозок. Я концентруюся на точці на протилежному боці стадіону й подумки спрямовую туди спис», - пояснює вона.

- Найкращий результат із трьох: лунає постріл стартового пістолета, і SEAT Leon CUPRA за 4,9 секунди розганяється від 0 до 100 км/год. У цьому заїзді результат автомобіля кращий за перший кидок Барбори. Під час другої спроби спис виривається з її руки зі швидкістю сім метрів за секунду й майже непоміченим перетинає стадіон, випереджаючи автомобіль. Завершальна третя спроба - і спис летить зі швидкістю 90 км/год, але випередити SEAT Leon CUPRA він не в змозі, тож перемагає автомобіль.

- Дух перемоги: SEAT Leon CUPRA належать два рекорди швидкості Нюрбургрингу - гоночної траси завдовжки 21 км, що має 73 повороти. 2014 року автомобіль став найшвидшим передньоприводним компактним спорткаром, а через рік продемонстрував найкращий у своєму сегменті час серед сімейних авто. Барборі Шпотаковій наразі належить світовий рекорд у метанні списа. Побивши європейський рекорд на літніх Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні, того ж року вона побила світовий рекорд у фіналі чемпіонату світу з легкої атлетики у Штутгарті. Чеська спортсменка підтверджує, що «важка праця, самовідданість і терпіння повсякчас дають результат».

НА ШЛЯХУ ДО ТРЕТЬОГО «ЗОЛОТА»

Олімпійська чемпіонка з метання списа й посланець SEAT готується до п'ятих Олімпійських ігор. «Сила, швидкість, бездоганна техніка... і, найголовніше, гострий розум. Поки що я не можу сказати напевно, що виступатиму в Токіо в 2020 році, але мене мотивує можливість вибороти третю золоту медаль».

ЖИТТЯ, СПОВНЕНЕ ВИКЛИКІВ

Барбора Шпотакова дуже любить виклики й визнає, що все її життя і спортивна кар'єра сповнені ними: «Два головні - це повернення у спорт після народження сина й підготовка до літніх Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро після травми, отриманої за п'ять місяців до змагань. Моє життя - суцільні виклики». Після завершення сьогоднішнього турніру Барбора обіцяє захопити на наступні змагання з CUPRA свій талісман - плюшевого іграшкового лемура.

ДП «АВТО-КИЕВ» ДП «АВТО-КИЕВ»

ДП «Авто-Київ» перший і єдиний концептуальний автоцентр SEAT В Україні.

перейти на сторінку компанії

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація