Презентовано екстремальний спорткар Alpine Alpenglow Hy4

Презентовано екстремальний спорткар Alpine Alpenglow Hy4

10 травня 2024
0

У Бельгії на знаменитому автодромі Спа-Франкоршампс презентували новий Alpine Alpenglow Hy4. Нестандартний спорткар від спортивного підрозділу Renault Group візьме участь у змаганнях на цьому треку. Його подробиці розкрили на офіційному сайті французького автовиробника.

Новий Alpine Alpenglow Hy4 - обтічний спортпрототип із витягнутим силуетом у стилі Renault Alpine A220 1968 року. У нього панорамне скло та оригінальні фари і ліхтарі. На даху встановлено кіль, а ззаду - регульоване антикрило. Звісно ж, кузов виготовили з легкого карбону.

У одномісному салоні встановлено ковшеподібне крісло та кермо-штурвал, на яке винесено дисплей та чимало перемикачів.

Головна особливість Alpine Alpenglow Hy4 - його силова установка. 2,0-літровий турбомотор працює не на бензині, а на водні. Встановили ГБО - три балони із 2,1 кг пального. Четвірка розвиває 340 к.с. та розкручується до 7000 об/хв.

Після дебюту в Бельгії новий Alpine Alpenglow Hy4 проведе демонстраціїні заїзди під час 24-годинних перегонів у Ле-Мані.

Саме на перегони на витривальість у Ле-Мані націлилися розробники авто, адже водневі двигуни там легалізують із 2027 року. До цього часу для спортпрототипа створять потужніший V6.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація