Новий власник ЛАЗу планує відновити його роботу

Новий власник ЛАЗу планує відновити його роботу

14 квітня 2024
1

Новий власник Львівського автобусного заводу планує відновити його роботу. Про це LIGA.net повідомила пресслужба івано-франківської будівельної компанії Blago, співвласник якої придбав контрольну частку в ТОВ «Львівські автобусні заводи».

«Ми є одним з учасників ТОВ «Львівські автобусні заводи». Левова частка боргів уже погашена в процедурі санації. На теперішній час завершується уточнення всіх вимог поточних кредиторів для їх остаточного погашення та завершення санації, що призведе до повного фінансового оздоровлення ТОВ "Львівські автобусні заводи», - розказали в компанії.

«Ми сподіваємося, що в цьому році буде завершена санація, і завод зможе відновити свою діяльність», - повідомила пресслужба.

Львівський автобусний завод не працює близько десяти років.

Його попередній власник росіянин Ігор Чуркін через конфлікт з львівською владою збирався перенести виробництво у Дніпропетровську область, і у жовтні 2014 року ЛАЗ остаточно зупинився.

З 2020 року перереєстроване у Кам'янському ТОВ «Львівські автобусні заводи» перебувало у стані банкрутства.

Ситуація змінилася у квітні 2023 року, коли Господарський суд Дніпропетровської області затвердив план санації ЛАЗ. Він передбачав залучення нового інвестора ТОВ «Львівінвестактив» івано-франківського бізнесмена Андрія Луцького. Він є співвласником будівельної компанії «Благо», що є однією з найбільших в Івано-Франківську.

З кінця 2023 року Львівінвестактиву належить 57,58% ЛАЗу.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

gorra  

Бла-бла-бла

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація