Електромобілі Volvo нового покоління заряджатимуться втричі швидше

Електромобілі Volvo нового покоління заряджатимуться втричі швидше

03 травня 2024
4

Volvo стала першим виробником, який застосував фірмову технологію Breathe Charge британської компанії Breathe Battery Technologies. Заснована у 2019 році, вона займається розробкою програмного забезпечення для керування зарядкою електромобілів. Зокрема, дозволяє контролювати стан батареї для скорочення часу заряджання та збільшення запасу ходу.

У Volvo очікують, що Breathe Charge майже на третину скоротить час, необхідний для швидкого заряджання електромобілів нового покоління з 10 до 80% ємності. Як стверджується, у ході тестів покращення склало від 15 до 30% залежно від типу акумуляторної батареї.

Програмне забезпечення Breathe використовує адаптивний підхід для керування акумулятором в режимі реального часу. Тоді як традиційна зарядка здійснюється поетапно з урахуванням певного алгоритму.

Застосовані Breathe алгоритми враховують стан блоку, щоб уникнути утворення металевого покриття на поверхні анода. У літій-іонних батареях він зазвичай складається з графіту. Поява металевого шару сприяє зменшенню ємності акумулятора та збільшенню внутрішнього електричного опору. Це не тільки впливає на продуктивність електромобіля, а й прискорює процес старіння батареї.

Ще один побічний ефект літієвого покриття - утворення дендритів. Вони нагадують коріння рослини і зрештою, розростаючись проникають між анодом та катодом. Що призводить до загибелі батареї. Уникнути цього дозволить інтелектуальне програмне забезпечення.

ПЗ завжди мало важливе значення для високовольтних літій-іонних акумуляторів із вбудованими системами управління. З розвитком технології воно може стати не менш важливим у розробці акумуляторів, ніж еволюція хімії.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Andriy86  

На 30% менше часу це хіба втричі швидше?

+4-8ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Andriy86, та фанати електричок так свої дані і черпають) Хоча навіть ця новина про плани, а не про те, що вже зробили)

ВІДПОВІСТИ  
zefir  

Якщо почитати оригінал статті https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/media/pressreleases/325193/volvo-cars-partners-with-and-invests-in-breathe-for-next-generation-fast-charging
ніяких в три рази швидше там немає.
Да і у вас в тексті ви самі пишете на 15-30% краще.

+2ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

zefir, мені здається, помилки у статтях роблять для того, щоб викликати хочу якусь реакцію у коментарях.

-6ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація