Ми думаємо, що тільки американці розробляють найкращі технології. Виявляється, що виробництво спирту з кавунів не така вже й новина. В Україні цим питанням ще в 90-их роках займалися українські вчені з Інституту південного овочівництва та баштанництва УААН (м. Гола Пристань Херсонської області), які розробили промислові технології виробництва спирту з відходів під час виділення насіння. Харчовий спирт дуже високої якості, але він смердить кислими (гнилими) кавунами (навіть після декілька перегонок). Для палива він цілком придатний.В кавунах всього- навсього 8 - 10% цукру. А у нетоварних дрібних і того менше. Урожайність товарних плодів кавунів 15 - 30т/га, а нетоварних - до 10 т/га. Площі під кавунами зараз скоротилися. Щодо економічності - то тут треба ще подумати. При сьогоднішньому дрібнотоварному виробництві кавунів потрібне кооперування для виробництва етанолу. ответить
Tembr:Интересно как из 360 тонн исходного сырь ... (08:46 27.08.2009)
Интересно как из 360 тонн исходного сырья собираются получить 9000 тонн готового продукта? Как может быть браги в 20 раз меньше спирта, когда должно быть как раз наоборот
И второй момент: эти алхимики подсчитывали сколько подребуется топлива чтобы выгнать спирт из браги? Известно что КПД самогоного аппарата = 10-12% т.е чтобы получить эквивалент 1 кДж спирта(этанола) нужно потратить 10 кДж топлива. И где выгода?
Сельхоз земли Украины практичней использовать под био-топливо из масличных культур. Масло будет гореть само при небольших добавках катализатора. Его не нужно дополнительно перегонять. ответить